Börsidele Itaalia valimistulemused ei meeldi

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frankfurdi börs.
Frankfurdi börs. Foto: SCANPIX

Itaalia valimistulemused tekitasid investorites hirmu, et Euroopa võlakriis läheb hullemaks põhjustades Itaalia börs 4,5-protsendilise kukkumise ning börside languse kogu Euroopas.

Itaalia börsiindeks FTSE MIB kukkus 4,6 protsenti ning Itaalia 10-aastaste võlakirjade tulusus kerkis päevasiseselt 4,93 protsendini.

Suurte pankade, nagu IntesaSanpaolo ja UniCredit aktsiad, kellel portfellis on palju Itaalia riigi võlakirju, kukkusid koguni kümmekond protsenti.

«Poliitiline ebakindlus jääb ilmselt püsima ka tulevikus, mis mõjutab negatiivselt investeerimisotsuste tegemisele nii Itaalia finants- kui ka reaalsektorisse,» hindas valimiste tulemusi Citigroupi analüütikud.

Euroopa juhtivaktsiate hinnaliikumist peegeldav Stoxx 50 indeks oli täna pärastlõunaks kukkunud 2,8 protsenti, Londoni börsi FTSE indeks 1,45 ja Saksamaa börs 1,93 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles