Kuidas töö juures kuulujuttude ohvriks sattumisest hoiduda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klatšimooridest tasub kaugele eemale hoida. Pilt on illustratiivne.
Klatšimooridest tasub kaugele eemale hoida. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Kuulujutud ei vaibu iialgi ning need on hävitanud rohkem kui ühe karjääri. Mõned kuulujutud on alguse saanud pahatahtlikkusest, teised jälle teadmatusest ja infopuudusest. Kui sa oled kunagi sattunud kuulujuttude ohvriks, siis tead kindlasti hästi, kui hävitavalt need mainele mõjuvad.

Glassdoor.com`i karjääriekspert Jacqui Barrett-Poindexter annab viis nõuannet, kuidas hoida endast kuulujutud eemal.

Ole ettevaatlik küsimustega, mis kõlavad nagu kuulujutt. Kuuldes küsimust «kas oled juba kuulnud…?», peaks sinu peas kohe n-ö häirekell sisse lülituma. Kui järgneb jutt kellegi isiklikust elust, siis lihtsalt ignoreeri seda. Kui see on seotud töö ja ettevõttega, siis võib asja ääri-veeri uurida, kas jutt vastab tõele.

Kõik ei ole alati nii, nagu see välja paistab. Ära lase oma seisukohti kõigutada elava kujutlusvõimega inimestel. Ei maksa teha kõigest kaugeleulatuvaid järeldusi.

Ära kunagi levita omaalgatuslikult infot. Isegi kui info on tõene, ära levita seda niisama, vaid ainult juhtudel, kui sul on palutud seda edasi anda.

Ole delikaatne. Said teada, et üks su töökaaslastest käib Anonüümsete Alkohoolikute koosolekutel. Isegi kui midagi taolist avastad, ei anna see vähimatki õigust sellest kolmandatele isikutele rääkida. Ole parem rõõmus ja õnnelik, et su töökaaslane tegeleb oma probleemiga. Asjast teistele rääkides tekitad vaid piinliku olukorra.

Hoia jutumooridest eemale. Isegi kui sa nende läheduses ühtegi sõna ei ütle, on sind nähtud koos klatšimooridega ja juba see annab alust sinu kohta kuulujuttude levimiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles