Venemaa karmistab kontrolli Baltimaadest imporditava kala üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa karmistab kontrolli Saksamaalt, Poolast ja Baltimaadest imporditava kala üles, sest kahtlustatakse, et kahtlusega, et imporditav kala võib sisaldada dioksiine.
Venemaa karmistab kontrolli Saksamaalt, Poolast ja Baltimaadest imporditava kala üles, sest kahtlustatakse, et kahtlusega, et imporditav kala võib sisaldada dioksiine. Foto: Raigo Pajula

Venemaa veterinaar- ja fütosanitaarjärelevalveasutus Rosselhoznadzor karmistab kontrolli kala üle, mida Venemaale imporditakse Saksamaalt, Poolast ja Baltimaadest, ütles Interfaxile asutuse juht Sergei Dankvert.

Need meetmed on võetud seoses kahtlusega, et imporditav kala võib sisaldada dioksiine.

«Me oleme juba korduvalt juhtinud oma Euroopa kolleegide tähelepanu sellele probleemile ja kavatseme selle taas arutusele võtta läbirääkimistel Euroopa Komisjoni tervishoiu ja tarbijakaitse peadirektoraadi peadirektori asetäitja Ladislav Mikoga, mis on kavandatud teisipäevale,» ütles Dankvert.

Rosselhoznadzori andmeil püüavad Venemaaga piirnevad riigid Läänemerest 252 600 tonni heeringat, 124 200 tonni lõhet ja 250 000 tonni kilu.

Asutuse hinnangul võib saastunud kala jõuda Venemaa turule nii otse Läänemerest kala püüdvatest riikidest kui ka teistest Euroopa Liidu riikidest kaubanduslike vahendajate kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles