Kaja Kallas: LNG terminal võiks paikneda Eestis

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

«LNG terminali asukoha valikul on Eesti jaoks kahtlemata tähtis, et see paikneks just siin, lausus riigikogu majanduskomisjoni esimees Kaja Kallas.

«See suurendab Eesti olulisust regionaalselt, tooks kaasa täiendava majandusarengu ja looks juurde uusi töökohti. Lisaks ei saa alahinnata ca 500 miljoni euro investeeringu mõju Eesti arengule,» ütles ta.

Riigikogu majanduskomisjon arutas oma tänasel istungil Eesti seisukohti Euroopa Komisjoni teatisele «Toimiv energiaturg», mis muuhulgas näeb ette Baltimaade ja Soome regionaalse gaasituru käivitamist ja veeldatud maagaasi (LNG) terminali rajamist, mille osas on kaalutud erinevaid asukohti nii Eestis, Lätis kui ka Soomes.

Majanduskomisjon asus täna seisukohale, et rajatava LNG terminali operaator peab olema sõltumatu praegusest turgu valitsevast gaasi tarnijast ja et terminali asukoha valikul peab eelistama kõige kiiremini valmivat, madalaima investeeringu vajadusega alternatiivi, et tekitada hinnakonkurents ja tagada tarbijale soodsam gaasi hind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles