Airbus: 20 aastaga tarnitakse Aasiasse pea 10 000 lennukit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air France´i Airbus A330
Air France´i Airbus A330 Foto: SCANPIX

Aasia ja Vaikse ookeani piirkonna lennukompaniid saavad lennukitootja Airbusi hinnangul lähema 20 aasta jooksul tootjatelt kokku 9870 reisi- ja kaubalennukit rahalises kogumahus 1,6 triljonit dollarit.

Piirkond annab lähema 20 aasta jooksul 35 protsenti kogu maailma lennukitarnetest ja 40 protsenti turu rahalisest mahust, mis kasvatab piirkonna Euroopa ja Põhja-Ameerika turust suuremaks, märkis Airbus oma teates.

Kokku tarnitakse üle ilma Airbusi hinnangul 28 200 uut lennukit, mille rahaline väärtus on neli triljonit dollarit.

Kasvavad turud nagu Hiina ja India ning piirkonna samuti kasvav keskklass veab nõudlust uute lennukite järele, ütles Airbusi juht John Leahy.

Aasia ja Vaikse ookeani piirkonna keskklass kasvab prognoosi kohaselt kahe aastakümnega viis korda suuremaks, nii et sellesse kuulub 2031. aastal 3,4 miljardit inimest võrreldes 2011. aasta 746 miljoni inimesega. Põhja-Ameerika keskklassi kuuluvate inimeste hulk prognoosi järgi sama ajaga veidi väheneb ning Euroopale ennustatakse keskklassi väikest suurenemist.

2031. aastaks peaks Hiina-siseste reisilendude maht kasvama samale tasemele Ameerika Ühendriikide omaga, mis on praegu maailma suurim lennundusturg 10,4 protsendiga üleilmsest mahust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles