Hewlett-Packardi nõukogus käib võimuvõitlus

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hewlett-Packardi logo peakorteri pressikeskuses.
Hewlett-Packardi logo peakorteri pressikeskuses. Foto: SCANPIX

Hewlett-Packardi nõukogu esimees Ray Lane ning veel kaks nõukogu liiget plaanivad täna kohtuda 20 suurema investoriga sooviga tõrjuda katseid neid nõukogusse enam mitte valida, kirjutab The Wall Street Journal.

Lane ning veel kahe nõukogu liikme, John Hammergreni ja G.Kennedy Thompsoni tagasivalimise vastu kavatsevad võidelda investeerimisfirma Change to Win hallatavad pensionifondid, kes omavad 7,8 miljonit Hewlett-Packardi aktsiat.

Usaldus nõukogu esimehe vastu kadus pärast mitut Hewlett-Packardi tehingut, eriti Suurbritannia tarkvarafirma Autonomy ülevõtmist 11 miljardi dollari eest, mis tänaseks on suuremalt jaolt maha kantud.

Hewlett-Packardi nõukogu tegevust on kritiseeritud juba pikalt. 2006. aastal puhkes spioneerimise skandaal. Sellele järgnes 2010. aastal tegevjuhi Mark Hurdi vallandamine ning tema asendamine Leo Apothekeriga, mis osutus ebaõnnestunud valikuks.

Hewlett-Packardi aktsionäride üldkoosolek toimub 20. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles