Soome Fennovoima jätkab tuumajaama rajamise osas kõnelusi Toshibaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuumajaam.
Tuumajaam. Foto: SCANPIX

Soome energiaettevõte Fennovoima jätkab jaapanlaste Toshibaga kõnelusi Pyhäjokile rajatava 1600 megavatise tuumajaama osas, kirjutas Helsingin Sanomat.

Kui Fennovoima peaks otsustama aga väiksema ehk 1200 megavatise elektrijaama kasuks, siis tulevad mängu ka prantslaste Areva ja venelaste Rosatom.

Ajalehe hinnangul on erinevate pakkumiste hankimine osa läbirääkimistaktikast.

«Tegelikult ei tähenda see, et Pühajokile ehitatakse väiksem jaam, Fennovoima soovib kindlasti võrrelda suurema ja väiksema ettevõtte hindu,» märkis Lappeenranta ülikooli energiasüsteemide professor Esa Vakkilainen.

«Areva, Toshiba ja Rosatomi jaamad ei erine kuigi palju töötamisel,» märkis Vakkilainen, kelle sõnul võib Rosatomil olla siiski väike eelis, sest ettevõte viib parajasti välismaale mitut odavat tuumajaama.

Professori hinnangul võib uus pakkumistevoor aega võtta veel vähemalt pool aastat. Fennovoima eesmärgiks on otsus selle aasta jooksul langetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles