Kehra paberivabrikus käib praegu töö täie hooga

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Horizoni paberivabrikus.
Horizoni paberivabrikus. Foto: Horizon

Eesti ainsal pakendipaberi tootjal Horizon Tselluloosi ja Paberi ASil (Horizon) on õnnestunud töömahtu suurendada ja kinnitatud tellimusi jätkub juuni lõpuni.


Tootmine Kehra paberivabrikus on katkematult käinud veebruari algusest. Aprillis vähendas Horizon ka laojääke 30 protsendi võrra.

Horizoni juhatuse liige Ashwani Sharma ütles, et väljaspool Euroopat olevad turud muutuvad ettevõttele üha olulisemaks. «Horizon ekspordib sada protsenti toodangust. Siiani on olnud meie põhiturg Euroopa, kuid nüüd näeme palju suuremat nõudlust Aasias, Aafrikas ja ka Ameerikas.»

Ta lisas, et keerulises turuolukorras on ettevõte säilitanud hea müügi ja praegu on laovarusid vaid nädalaks. «Meie klientide varud on hakanud võrreldes kahe eelnenud kvartaliga vähenema ning nad vajavad uut toodangut, mis on ka stabiilse müügi põhjuseks.»

Sharma sõnul on Horizon tõstnud tootmise efektiivsust, vähendades energia ja puidukiu tarbimist, ja see parandab ka ettevõtte konkurentsivõimet.

Horizon on olulisel määral kaasajastanud tehase sisseseadet, viimasel kümnel aastal on sellesse investeeritud üle miljardi krooni. 1995. aastal ostis Kehra paberivabriku Tolaram Group, mis on märkimisväärselt investeerinud toodangu kvaliteedi tõstmisse, ettevõtte efektiivsusesse ja keskkonnakaitsesse.

Kogu toodangu eksportiva Horizoni pakendipaberi aastamüük ulatub 650 miljoni kroonini. EASi 2008. aastal avaldatud edetabelis oli Horizon Tselluloosi ja Paberi AS 13,4 miljoni euro suuruse aktsiakapitaliga Eesti suuruselt 16. välisinvestor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles