Vitsur: riigivara müük on kõige halvem valik

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heido Vitsur.
Heido Vitsur. Foto: Peeter Langovits.

Praegu oleks riigieelarve täitmiseks võimalik riigiettevõtete müük kõige halvem valik, lausus Eesti Arengufondi majandusekspert Heido Vitsur.


«Riigi vara müük on praeguses olukorras kõikidest valikutest kõige halvem. Nii maksude tõstmine, kulude kärpimine kui laenamine on igatahes parem kui riigivara müük,» ütles Vitsur.

Vitsur lisas, et temal meenub riigivara müügi paevakorda tõstmisega kohe Eesti Raudtee ja Tallinna Vee müük, kus ettevõtte ostja tasus firma eest aktsaikapitali vähendamisega ehk võttis sellega ettevõttest raha välja. «Olgu Tallinna Sadam või Eesti Energia, tegemist on hästikapitaliseeritud ettevõttega, kust annab kapitali välja viia küll ja küll,» ütles Vitsur.

Vitsuri sõnul ei või müüa monopole olukorras, kus me ei oska nende tegevust reguleerida. Meil ei ole selles vallas ühtegi positiivset näidet.

Lisaks on Vitsuri sõnul praegu ettevõtete müügiks väga ebasobiv aeg. «Näiteks 25-protsendilise osaluse turule toomine oleks mõeldav, kuid seda siis, kui turg on valmis ja me ise oleme valmis,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles