Sikkut: mida varem maksude kallale asutakse, seda parem

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha vees.
Raha vees. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mida varem maksude kallale asutakse, seda parem, arvab Arengufondi majandusekspert Siim Sikkut, sest Eesti praegune maksusüsteem pärsib tema arvates kriisist väljumist.


«Eesti maksusüsteem kardetavasti vajab muutmist täna just nimelt sel põhjusel, et see väljakutse või kriis, mis meil majanduses on, on piisavalt suur, et me ei saa enam ilma hakkama,» rääkis Sikkut ETV saatele «Aeg Luubis», vahendas

ERR Uudised

.



Eesti Panga endine juht Vahur Kraft ütles, et enne maksumuudatuste tegemist tuleks välja selgitada, mis ühe või teise maksu tõstmine või langetamine endaga kaasa toob.



Arengufond põhjendas maksumuudatuste vajadust sellega, et need aitaks Eesti majandusel kriisist paremini välja tulla. Eesti nimelt vajab uusi investeeringuid ning Eesti turg tuleb investoritele kuidagi atraktiivsemaks muuta. Arengufondi arvates on seda võimalik teha, alandades makse tööjõule ja dividendidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles