Tusk: Poola peab olema peatselt valmis eurole ülemineku protsessiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola peaminister Donald Tusk.
Poola peaminister Donald Tusk. Foto: SCANPIX

Poola finantsolukord 2015. või 2016. aastal peab olema selline, et Varssavi saaks alustada eurole ülemineku protsessi, ütles Poola peaminister Donald Tusk kolmapäeval pressikonverentsil.

«Aasta 2015, võib olla 2016, tundub realistlik väljavaade Poola avaliku sektori sellisele finantsolukorrale, mis võimaldaks alustada teed eurole,» ütles Tusk, kuid hoiatas samas: «See ei tähenda, et me [tegelikult] ka alustame [teed eurole] 2015. või 2016. aastal.»

«Mitte ainult Maastrichti kriteerium on see, mis määrab, kas eurotsooni astumine on turvaline,» ütles Tusk, viidates muredele Euroopa finantsolukorra pärast.

Poola valitsuse tähtsaimaks ülesandeks on mitte nimetada eurotsooniga ühinemise konkreetset aega, vaid ajada asju selliselt, et «me oleksime suutelised tulema selle väljakutsega toime niipea kui võimalik, kui me peame seda kohaseks,» ütles Tusk.

Poola seim kiitis kolmapäeval heaks Euroopa Liidu fiskaalpakti.

Mullu 2. märtsil allkirjastasid pakti Brüsselis kõik Euroopa Liidu liikmesriigid peale Suurbritannia ja Tšehhi. Pakt sätestab eelarvedistsipliini eeskirjad liikmesriikide valitsustele, et hoida ära uus võlakriis ELis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles