MKM: Estonian Airi toetused on riigiabireeglite kohased

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk Tallinna lennujaamas.
Estonian Airi lennuk Tallinna lennujaamas. Foto: Küllike Rooväli

Omaniku tegevus Estonian Airi toetamisel on olnud Euroopa riigiabireeglitega kooskõlas, kinnitab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

«Valitsus on Estonian Airi enamusosaluse omandamisest  kapitalisüstid põhjalikult läbi kaalutlenud. Omaniku tegevus on põhinenud arusaamal, et ühelt poolt vajab Eesti riik lennuühendusi ja teiselt poolt, et ettevõte on võimalik restruktureerida jätkusuutlikuks ja kasumlikuks lennufirmaks,» kinnitas ministeeriumi asekantsler Ahti Kuningas. «Samas ootame sarnaselt teiste meie regiooni lennufirmade omanikega Euroopa Komisjonilt avarat vaadet, mis võtab arvesse regiooni lennundusäri eripärasid,» lisas ta.

Euroopa Komisjon teatas täna, et alustab ametlikku uurimist, kas Eesti riigi poolt lennufirmale Estonian Air restruktureerimise käigus antud laen on kooskõlas Euroopa riigiabi reeglitega.

Uurimise aluseks on Eesti enda taotlus riigiabi loa saamiseks, mis registreeriti eelmise aasta lõpus. Eesti riigi eesmärk on Estonian Air läbi käimasoleva restruktureerimise korda teha. Ettevõte on selles protsessis tegelenud olemasolevate võlgade klaarimise, kahjumlike tegevuste lõpetamise ja enda korrastamisega.

Eesti riigi jaoks annab Euroopa Komisjoni riigiabimenetlus hea võimaluse seletada lahti ettevõtte ja selle omanike senine tegevus, mille eesmärgiks on Eesti lennuühendusi pakkuva ettevõtte jaluleseadmine, kinnitab ministeerium.  Ettevõtte restruktureerimise seisukohalt on tarvilik tekitada õigusselgus ja seeläbi anda ka tulevastele võimalikele investoritele vajalik kindlus firma tuleviku osas.

Ettevõte on lõpetamas detailset restruktureerimiskava ja valitsuskabinet arutab seda järgmisel neljapäeval, seisab ministeeriumi teates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles