Rahvusraamatukogu sai jaanuaris tavalisest 6000 eurot suurema elektriarve

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ringkäik juubeliaastat pidavas rahvusraamatukogus. Värske ilme saanud lugemissaalid
Ringkäik juubeliaastat pidavas rahvusraamatukogus. Värske ilme saanud lugemissaalid Foto: Liis Treimann

Rahvusraamatukogu tänavune esimese kuu elektriarve umbes 6000 eurot suurem kui tavaliselt jaanuarikuus.

Rahvusraamatukogu peadirektori Janne Andresoo sõnul tähendab suurenenud elektrivajadus ning elektrihinna tõus esialgsel hinnangul raamatukogu eelarves 54 000 euro suurust puudujääki.

Rahvusraamatukogu oli juba mullu aasta lõpus mures, et elektrikulude tõus eelarvele suure põntsu paneb ning pöördus riigikogu kultuurikomisjoni poole. «Nüüd on rahamured lahenemas. Kultuurikomisjon andis meile sellise informatsiooni, et esimese kvartali lõpus vaatame, milliseks elektriarved kujunevad, ning kui tõesti tekib märgatav defitsiit, millega me pole arvestanud, otsitakse sellele lahendus,» rääkis Andresoo Postimehele.

Raamatukogu elektritarbimine suurenes seoses eelmisel aastal remondi käigus paigaldatud uutele kliimaseadmetele ja ventilatsioonisüsteemile. Samas loodeti küttearvete vähenemist, sest vahetatud aknad peaksid kulusid kokku hoidma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles