Airbus otsustas loobuda probleeme tekitanud akudest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnik Airbus A 380 mootori kallal töötamas.
Tehnik Airbus A 380 mootori kallal töötamas. Foto: SCANPIX

Euroopa lennukitootja Airbus teatas reedel, et loobub oma uue reisilennuki A350 puhul akutüübi kasutamisest, mis on viimasel ajal põhjustanud suuri probleeme USA lennukihiiule Boeing.

Airbus põhjendas otsust sellega, et see ei soovi ohtu seada uue lennukitüübi valmimise ajakava. A350 on kavandatud Dreamlineri rivaaliks ja see peaks kasutuses olema juba 2014. aastal.

16. jaanuaril peatati maailmas kõigi Boeing Dreamlinerite lennud seoses aku süttimisega ühel pargitud Japan Airlinesi (JAL) lennukil ning akust tekkinud suitsuga, mis sundis All Nippon Airwaysi lennukit tegema erakorralise maandumise. Kaks päeva hiljem peatas Boeing Dreamlinerite tarned määramata ajaks, kuid jätkas lennukite tootmist.

Akudega toimunut uurivad USA riiklik transpordiohutuse amet NTSB, föderaalne lennundusamet (FAA) ning Jaapani ja Prantsuse eksperdid. NTSB esindaja ütles möödunud nädalal, et akupõlengu põhjuse uurimises järelduste tegemiseni võib kuluda veel mitu nädalat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles