Maksumaksja vaenlaseks sai Juhan Parts

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts.
Juhan Parts. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti Maksumaksjate Liit (EML) kuulutas täna välja 2012. aasta maksumaksja sõbra ja vaenlase tiitli saajad. Esimeseks valiti Eesti Panga nõukogu esimees Jaan Männik, teiseks majandusminister Juhan Parts.

EML tahab tiitliga tunnustada Eesti Panga nõukogu samme asutuse avatumaks muutumise suunas. Eelkõige väljendus see panga juhtkonna uuendamises ning olulise positiivse muudatusena võib tuua VEB Fondiga seotud tehingute avalikustamise, teatas liit.

«EML nõustub Jaan Männiku väljaöeldud arvamusega, et Eesti Panga ja finantsinspektsiooni ülalpidamine on Eesti riigile liiga kallis ning nende asutuste töö vajab ümberkorraldamist.»

Maksumaksja vaenlase tiitli sai majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, kuna EML leiab, et rahvusliku lennukompanii Estonian Air raske majandusliku olukorra eest peab lõppkokkuvõttes vastutama minister, kes täidab maksumaksjate esindajana aktsionäride üldkoosoleku rolli.

«Üldkoosolek peab suutma nimetada ametisse pädeva nõukogu ja andma vajalikud suunised, et äriühing saaks stabiilselt tegutseda ja oleks hästi juhitud.»

EMLi arvates viitab Estonian Airis juhtunu vajadusele kehtestada kindlad põhimõtted, mille alusel toimuks riigi äriühingute tegevus, sh nende nõukogude moodustamine. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles