Käive mobiiltelefonide müügist vähenes mullu esimest korda kolme aasta jooksul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefonide turgu vailitsevad ülekaalukalt Samsung ja Apple.
Mobiiltelefonide turgu vailitsevad ülekaalukalt Samsung ja Apple. Foto: Reuters / Scanpix

Uuringufirma Gartneri andmetel vähenes esimest korda alates 2009. aastast 2012. aastal mobiiltelefonide müügi käive kogu maailmas, kuna tarbijad eelistasid odavamaid telefone.

«Keeruline majandusolukord, tarbijate muutuvad eelistused ja intensiivne konkurents tootjate vahel on mobiiltelefonide rahvusvahelist turgu nõrgemaks muutnud,» ütles Gartneri analüütik Anshul Gupta Reutersile.

Nutitelefonide käive, millest suurema osa tegid Samsung ja Apple, jätkas kasvamist ning esmakordselt moodustasid rohkem kui poole turust nutiseadmed. Neljandas kvartalis moodustas viimaste käive nutitelefonide müügist 52 protsenti, kolmandas kvartalis veel 46 protsenti.

Hiina tootja Huawei jõudis nutitelefonide turul neljandas kvartalis esimest korda kolmandale kohale – nad müüsid lõpptarbijatele 27,2 miljonit nutitelefoni.

Mobiilimüügi kogukäive langes 1,7 protsenti 1,75 miljardini. Enamuse sellest tegid Samsung ja Apple.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles