Dombrovskis: Läti valitsus ei suuda kõiki abivajajaid aidata

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaminister Valdis Dombrovskis.
Läti peaminister Valdis Dombrovskis. Foto: AP / Scanpix

Juba sügisel toob majanduskriis Lätis kaasa sotsiaalprobleemid, aga valitsus ei suuda kõiki aidata, tunnistab riigi peaminister Valdis Dombrovskis. Ainus lootus on majanduse olukorra paranemine.


«Peame sotsiaalsed pinged maandama ning just seetõttu suuname vahendid töötute programmi toetuseks. Siiski jääb valitsuse prioriteediks majanduse tervendamine ja turgutamine,» vahendab Läti majandusehe Dienas Bizness venekeelne portaal rus.db.lv Dombrovskise Latvijas radio 4-le antud intervjuud.

Peaminister tunnistas, et aasta lõpuks võib mõnel omavalitsusel raha otsa lõppeda, kuid valitsus ei suuda neile abikätt ulatada.

Valitsusepoolseks abiks vajalike vahendite saamiseks jätkatakse läbirääkimisi Rahvusvahelise Valuutafondiga IMF eelarvedefitsiidi lubatud piirmäära tõstmiseks.
Kuigi eile vahendas Rootsi meedia Läti peaministri ütlusi, justkui oleks IMF eelarvepuudujäägi limiidi 7 protsendi tasemele tõstmise heaks kiitnud, ütles Dombrovskis raadiointervjuus, et senini IMF seda mõtet ei toeta.

Siiski loodab peaminister, et IMF võtab Läti valitsuse argumente kuulda, sest eelarvedefitsiidi sisemajanduse kogutoodangust 5 protsendi piires hoidmine ei ole praegusi kuni 15 protsendi tasemeni ulatuvaid majanduslanguse prognoose arvestades reaalne.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles