RKAS kuulutas välja rahvusarhiivi uue hoone ideekonkursi

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Riigi Kinnisvara AS koostöös Eesti Arhitektide Liidu, haridus- ja teadusministeeriumi, rahvusarhiivi ja tartu linnavalitsusega kuulutas välja rahvusarhiivi uue hoone lahendusele rahvusvahelise ideekonkursi.

Võistluse põhieesmärk on saada linnaehituslikult sobiv, efektiivse pinnakasutusega ja arhitektuurselt kõrgetasemeline kaasaegne arhiivihoone, mille ehitus- ja ülalpidamiskulud on säästlikud ja mis on madala energiatarbega. Hoone näol on tegemist rahvuse ja riigi seisukohalt olulise objektiga, mis peab olema esinduslik ja staatusele vääriline.

Rahvusarhiivi uue hoone esimese etapi suuruseks on kavandatud ligi 13 000 ruutmeetrit ja on plaanis rajada Tartusse Nooruse tänav 3 kinnistule.

Ideekonkursi kvalifitseerimisdokumentide ja võistlustööde esitamise tähtaeg on 9. aprill ja ideekonkursi võitjad on kavas välja kuulutada hiljemalt 1. mail. Ideekonkursi preemiafond on 26 000 eurot.

Ideekonkursi lõppedes on plaanis välja kuulutada hankemenetluse teine etapp projekteerimistööde tellimiseks kolme ideekonkursi võitja vahel. Projekteerimistööde eeldatav maksumus on ligikaudu 300 000 eurot.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles