Krediidipank teenis mullu 2,2 miljonit eurot kasumit

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krediidipank
Krediidipank Foto: SCANPIX

Krediidipank teenis mullu 2,2 miljonit eurot kasumit. Aasta varem oli pangal 2,3-miljoniline kahjum.

«Oluliseks teetähiseks aastal 2012 oli laenuportfelli suurendamine ligi 120 miljoni euroni ehk pea 13 protsendi võrra,» teatas pank.

Aasta lõpu seisuga moodustasid grupi varadest 46 miljonit eurot väärtpaberiinvesteeringud, vähenedes aastaga 16 protsenti ning 15,2 miljonit eurot grupi kinnisvarainvesteeringud, kasvades 135 protsenti võrra.

Kohustustest oli klientide hoiuste maht 2012. aasta lõpus 254 miljonit eurot ning teistelt pankadelt oli kaasatud 12 miljonit eurot. Kaasatud vahendite kogumaht vähenes aastaga 171,6 miljonit ehk 38 protsendi võrra.

«Olulisemad muudatused hoiuste poolel olid tingitud väga madalatest intressimääradest, mistõttu ettevõtjad otsisid oma vabadele vahenditele pangahoiustest paremat tootlust,» märkis pank pressiteates.

Eraisikute hoiuste kogumaht vähenes 3,2 protsendi võrra.

Grupi bilansimaht oli aasta lõpuks pisut enam kui 307 miljonit eurot ning omakapital 24 miljonit eurot.

«2012. aastal saavutatuga võib jääda rahule. Grupi tegevusmahud küll vähenesid, aga samal ajal paranes efektiivsus ja selle läbi tegevuse kasumlikkus,» ütles panga juhatuse esimees Valmar Moritz.

Aasta lõpuks oli grupi ettevõtetel kliente ligi 83 200, keda on pea 1200 eraisiku ja ettevõtte võrra rohkem kui aasta varem.

Krediidipanga gruppi kuuluvad AS Eesti Krediidipank, Krediidipanga Liisingu AS ning kinnisvaraettevõte AS Martinoza koos kahe väiksema tütarettevõttega.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles