Nordea: kiiremaks majanduskasvuks vajame ekspordi taastumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea panga peaökonomist Tõnu Palm.
Nordea panga peaökonomist Tõnu Palm. Foto: Peeter Langovits

Nordea peaökonomist Tõnu Palmi sõnul oli sisenõudlusest tulenenud majanduskasv oodatust suurem, kuid kiiremaks kasvuks on tarvis ka ekspordi taastumist, mis on aga kinni euroala investeeringutes.

«Välisnõudlus püsib kaubanduspartnerite puhul esimesel poolaastal madal ning maailma majanduse elavnemisest ja poliitikast sõltub tugevamates riikides investeerimisaktiivsuse taastumine,» ütles Palm.

Kuigi kaubaeksport on viimastel kuudel töötleva tööstuse harus oodatust rohkem elavnenud, domineerib Palmi sõnul investeeringutest ja eratarbimisest kantud impordinõudlus. Kiiremaks kasvuks vajab Eesti tema hinnangul ekspordi taastumist, mis on aga täna kinni euroala investeeringutes.

«Kasvule naasmine ei saa olema riskideta ja kiire, määramatust lisab poliitiline keskkond. Eelneva taustal saame Eesti ekspordi elavnemisest rääkida pigem 2014.aastal, kui taastub euroala investeerimisnõudlus,» selgitas Palm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles