Efektiivne kaugküttevõrk säästaks üle poole küttearveist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaugküte
Kaugküte Foto: Ants Liigus.

Tulevikus peab energia infrastruktuuri rajamisel investeerima eeskätt uue põlvkonna torustikesse, mis võivad anda kuni 60-protsendilise soojuskulude kokkuhoiu, tõdesid soojus- ja energeetikaettevõtjad tänasel aastakonverentsil.


Eesti Jõujaamade ja Kaugkütte Ühingu konverentsil «Alternatiivid ja valikud energeetikas» kinnitas torustikke valmistava Taani Firma Logstor müügijuht Peter Jorsal, et kaugküttepiirkondade laiendamisega võib saavutada poole Euroopa Liidu eesmärgist vähendada süsihappegaasi emissioone 2020. aastaks viiendiku võrra.

«Meie kogemus näitab, et kaasaegsed alumiiniumtõkkega kaksiktorud annavad traditsiooniliste torudega võrreldes 59% suurema soojuskulude kokkuhoiu, seega pikas perspektiivis on need tehnoloogiad kõige soodsamad ja kaugküte kõige odavam kütteviis asulates,» kinnitas Jorsal.

«See tähendab, et soojusjaamad peavad sama hulga soojuse tootmiseks töötama oluliselt vähem ning õhku paisatav süsihappegaasi hulk on märkimisväärselt väiksem,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles