Pevkur väikeettevõtjatele: kiirem pankrotiprotsess on teie huvides

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur riigikogu ees.
Hanno Pevkur riigikogu ees. Foto: Rasmus Jurkatam/Eesti foto

Justiitsminister Hanno Pevkuri ning väike- ja keskmiste ettevõtjate assotsiatsiooni (EVEA) esindajate kohtumisel arutati võimalusi lihtsustada ettevõtjate suhtlust riigiga.

EVEA poolt oli üheks välja toodud teemaks maksetega hilinemine, mille osas olukorda parandavate muudatustega eelnõu kiitis valitsus eelmisel nädalal heaks, kuid täiendavate võimaluste arutelud seisavad veel ees. «Teineteisele võlgu olemine ja pahatahtlik maksmata jätmine on muutunud ettevõtjate suurimaks probleemiks, mille vastu peab võitlema nii seaduste abil, kui ka ärikultuuri parandavate «pehmete» meetmetega. Tuletan kõigile meelde, et arvete tasumisega viivitamine seab raskesse olukorda arve esitaja ning pikemas perspektiivis ka tasumisega viivitaja enda,» sõnas EVEA president Marina Kaas.

Üldise maksekultuuri teemaga haakusid ka probleemsete ettevõtjatega seotud mured, kus pankrotiavalduste esitamisega viivitades jõutakse olukorda, kus pankrotimenetluses ei saa enam võlausaldajate nõuded kaetud. Ministri sõnul asub justiitsministeerium selle probleemiga tegelema veel sel aastal, vaadates üle pankroti- ja saneerimismenetlusega seonduvad õigusaktid, et need protsessid oleksid tulevikus tõhusamad ning kiiremad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles