Nordea Eesti esimese kvartali kasum 94 miljonit

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea.
Nordea. Foto: Eeva Kaun

Nordea Pank Eesti lõpetas esimese kvartali 95,4 miljoni krooni suuruse puhaskasumiga. Eelmise aasta sama perioodiga võrreldes kasvas panga puhaskasum esimeses kvartalis 22 protsenti.


Nordea Eesti varade maht kasvas aasta esimese kolme kuuga mullu sama ajaga võrreldes 41 protsenti 48,2 miljardi kroonini.

Nordea Eesti laenu- ja liisinguportfelli maht oli kvartali lõpu seisuga enam kui 40,2 miljardit krooni, mis aastases võrdluses oli 8,4 miljardi krooni ehk 27 protsenti enam. Ettevõtete laenu- ja liisinguportfell moodustas märtsi lõpus 24,8 miljardit krooni ehk pea veerandi võrra enam kui aasta varem. Eraisikute poolel kasvas portfell 19 protsenti ja ulatus ligi 14 miljardi kroonini. Laenukahjumite osakaal kogu portfellist oli esimese kvartali lõpus 0,02 protsenti.

Nordea Eesti klientide hoiuste maht ulatus selle aasta märtsi lõpuks üle 12 miljardi krooni. Mulluse esimese kvartali lõpu seisuga võrreldes suurenes hoiuste maht 49 protsenti, ettevõtete hoiusteportfell suurenes aastaga 63 protsenti ja eraisikute hoiuste maht kasvas 48 protsenti.

Nordea Pank Eesti juhi Vahur Krafti sõnul võib esimese kvartali tulemusega igati rahul olla. «Käesoleval aastal keskendume nii kliendibaasi arendamisele kui klientide nõustamisele. Pöörame senisest enam tähelepanu erinevatele uutele sihtrühmadele nagu näiteks privaatpangandus ja noored. Kindlasti jälgime teraselt laenuportfelli kvaliteeti ja hindame selle vastavust väliskeskkonna muutustele,» ütles Kraft.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles