Kütusevargad ujutasid Statoili jaama diisliga üle

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statoili tankla.
Statoili tankla. Foto: SCANPIX

Ööl vastu 7. veebruari toimus Statoil Fuel & Retail Eesti AS-ile kuuluvas Kukruse automaatjaamas kütusevargus, mille tulemusena toimus ka diislikütuse voolamine tankla territooriumile ja seda ümbritsevale alale, teatas ettevõte.

Kohtla-Järve lähedal Kukrusel asuva Statoil 1-2-3 automaatjaama videovalve salvestuste põhjal on hetkel teada, et 6. veebruari hilisõhtul murti sisse tankla kütusemahutisse ja alustati kütuse väljapumpamist, kasutades selleks patareidel töötavat portatiivset pumpa. Mingil ajahetkel varaste tegevust häiriti tankla külastajate poolt ning kiirustades lahkumise käigus jätsid vargad maha töötava pumba, mille töö tulemusena voolas diislikütus ümbritsevale territooriumile.

Statoil Fuel & Retail Eesti AS alustas juhtumi avastamisel koheselt koostöös Päästeameti, Keskkonnainspektsiooni ja RagnSells’iga tekkinud reostuse likvideerimist ning tööd lõpetatakse 8. veebruari hommikul. Seoses asjaoluga, et maapind on külmunud, õnnestus operatiivse tegutsemise tõttu suurem osa kütusest kokku koguda enne sügavalt pinnasesse imbumist.

Statoil Fuel & Retail Eesti AS on vargusjuhtumist teavitanud ka politseid, kes käis ka kohapeal, ning algatatud on juurdlus kütusevarguse toimepanijate leidmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles