DNB Eesti puhaskasum kasvas aastaga viiekordseks

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS DNB Panga juhatuse esimees Hans Pajoma.
AS DNB Panga juhatuse esimees Hans Pajoma. Foto: DNB Liising

DNB Eesti puhaskasum 2012. aastal oli 6,3 miljonit eurot, kasvades aastaga 5 korda. Kasumi paranemise peamisteks allikateks oli laenu- ja hoiuseportfelli kasv, teatas pank.

Laenuportfell kasvas aastaga 13,4 protsenti, jõudes 2012. aasta lõpuks 446,3 miljoni euroni. Hoiuste maht  omakorda suurenes aastaga 119 protsenti, ulatudes möödunud aasta lõpuks 226,7 miljoni euroni.

«Oleme suutnud kasvatada oma ärimahtusid nii ettevõtete finantseerimise osas kui ka liisingus. Kasvanud ärimahud on olnud peamiseks allikaks meie tulude paranemisele. Tänu paranenud majanduskeskkonnale on vähenenud ka meie probleemsete laenude hulk, mis andis omakorda positiivse panuse meie eelmise aasta tulemustele,» kommenteerib ASi DNB Pank juhatuse esimees Hans Pajoma.

DNB grupp teenis 2012. aastal kasumit 1,84 miljardit eurot, mis on 91 miljoni euro võrra  rohkem kui 2011. aasta tulemus. Kõigi DNB tegevusvaldkondade osas raporteeriti eelmisel aastal kasumi tõus peamiselt tänu suurenenud netointressituludele, muudele ärituludele ja madalamatele maksumääradele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles