Märtsi külm ilm mõjutas Eesti Energia müüki

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Eesti Energia müüs 2009. aasta märtsis Eestis kokku 672 gigavatt-tundi (GWh) elektrienergiat, mis on 0,1 protsenti vähem kui aasta eest, mõnevõrra vähendas müügilangust külm ilm.


Elektrimüügi langust kodumaisel turul pehmendas mullusega võrreldes 1,7 kraadi võrra madalam välistemperatuur. Ilmastiku mõju välja jättes langes Eesti Energia elektrimüük kodumaisel turul ligi kolme protsendi võrra. Negatiivset mõju avaldasid üldine majanduslangus ja tootmismahtude vähenemine.

Märtsis müüs Eesti Energia äriklientidele 425 GWh elektrienergiat, mis on 6,5 protsendi võrra vähem kui mullu samal kuul. Eesti Energia müük koduklientidele tõusis märtsis 16,6 protsendi võrra ning kokku müüdi eratarbijatele 166 GWh elektrit. Müük võrguettevõtjatele moodustas 82 GWh, tõustes möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 6,6 protsenti.

Eesti Energia märtsikuu keskmine elektrienergia müügihind kodumaisel turul ilma võrguteenusteta oli 504,5 krooni megavatt-tunni eest (kr/MWh). Sama perioodi keskmine baaselektrienergia hind Põhjamaade energiabörsi Nord Pool Soome piirkonnas oli 551,8 kr/MWh.

Eesti Energia soojusenergia müük 2009. aasta märtsis oli kokku 197 GWh, mis on 41 GWh võrra vähem kui mullu samal kuul. Soojusenergia müüki mõjutas positiivselt mullusest külmem ilm. Viimastel kuudel on soojusenergia müüki negatiivselt mõjutanud Eesti Energiale mittekuuluva soojusenergia tootja lisandumine Tallinna soojusturule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles