Riigifirmad paluvad dividendide väljamaksmiseks ajapikendust

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Tallinna sadamale.
Vaade Tallinna sadamale. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Sadam, Eesti Loots ja Lennuliiklusteeninduse AS palusid riigilt pikendust dividendide väljamaksmiseks.


Tallinna Sadam saatis 23. aprillil rahandusministeeriumisse kirja, tehes ettepaneku selle aasta dividendide maksetähtaeg ajatada. Ettevõte oleks pidanud 100 miljonit krooni ära maksma 22. aprillil.

Firma juhatuse esimees Ain Kaljurand ütles Äripäevale, et see ei ole esimene kord ettevõtte ajaloos, kui rahandusministeeriumile tehakse maksetähtaja ajatamise ettepanek.

On olnud aastaid, mil ettevõte on enda sadadesse miljonitesse küündivad dividendid riigile ka mitmes osas tasunud.

«Tänavuse ettepaneku järgi maksaksime dividendid ära novembris. Kuivõrd meil on dividendimakseks vaja kaasata laenukapitali, siis loodame läbirääkimised pankadega ühele poole saada sügisel ja siis oleme valmis ka kohe dividendid ära maksma,» selgitas Kaljurand.

Ta lisas, et ettevõte räägib praegu läbi Põhjamaade Investeerimispangaga ja mitme teise kommertspangaga.

Päev varem, 22. aprillil jõudis rahandusministeeriumisse ka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kiri minister Juhan Partsi allkirjaga. Tema tegi ettepaneku ajatada ASi Eesti Loots ja Lennuliiklusteeninduse ASi tänavused dividendimaksed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles