Apple haaras 69 protsenti kogu eelmise aasta mobiiltelefonide turu kasumist

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i must iPhone 5 ja valge iPhone 4s.
Apple'i must iPhone 5 ja valge iPhone 4s. Foto: Reuters/ScanPix

Apple, Samsung ja HTC olid ainukesed tootjad, mis teenisid eelmisel aastal globaalsel mobiiltelefoniturul kasumit, Apple sai 69 protsenti ning Samsung 34 protsenti kogu mobiiltelefoni turul teenitud kasumist.

Kokku teenisid kaks tootjat 103 protsenti kogu nutitelefonide sektori kasumist, kirjutab Apple Insider uuringufirma Canaccord Genuity statistikale toetudes.

Kolm protsenti lisandusid uuringu metoodika järgi Samsungi ja Apple´i kasumite suhtele kogu sektori kasumiga Nokia, Sony ja Motorola arvelt, mille kahjumid andsid neile kokku miinus kolm protsenti kogu mobiiltelefonitööstuse kasumist.

Kolmandaks ettevõtteks, mis suutis telefonimüügiga kasumisse jääda, oli HTC, mille osa mobiiltelefonitööstuse eelmise aasta kogukasumist oli aga vaid üks protsent.

Teised suuremad ettevõtted nagu Blackberry´sid tootev  RIM ja LG jäid uuringu järgi mobiiliäris tulude ja kuludega nulli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles