Eesti Energia: ühe kuu hindade põhjal ei maksa rutakaid otsuseid teha

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia klienditeeninduskeskus.
Eesti Energia klienditeeninduskeskus. Foto: Liis Treimann

«Soovitame inimestel ühe kuu hindade põhjal mitte rutakaid otsuseid teha - aasta jooksul võib elektri hulgihind muutuda mitmekordselt, » lausus Eesti Energia pressiesindaja Eliis Vennik vastuseks küsimusele, kas sooja jaanuari soodne elektri börsihind on pannud inimesi senist fikseeritud hinnaga paketti börsihinnaga paketi vastu vahetama.
 

Esimesel vabaturukuul on tema kinnitusel Eesti Energiale kliente pigem lisandunud ning jätkuvalt on eelistatuim just fikseeritud hinnaga paket.

Fikseeritud hinnaga paketi puhul on hinda sisse arvestatud nii aasta odavama kui ka kallima elektri börsihinnaga perioodid, mistõttu on oluline eelkõige see, milliseks kujuneb kogu lepinguperioodi keskmine hind, selgitas Vennik. Talv ei tähenda elektribörsil Venniku sõnul alati tingimata kallist ja suvi soodsat elektrit ning seda näitab ka 2011. ja 2012. aastate võrdlus. «Kui eelmise aasta juunis tuli ühe megavatt-tunni eest välja käia kõigest 30,8 eurot, siis üleeelmisel aastal kerkis sama kuu hind 47,45 euroni, mis oli kõrgem kui sama aasta jaanuari elektri hind,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles