Viru keskuse juht: meil läheb natuke paremini kui kogu turul

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sissepääs Viru keskuse bussiterminali.
Sissepääs Viru keskuse bussiterminali. Foto: Toomas Huik

Viru keskuse esimese kvartali käive kukkus mullusega võrreldes 15,6 protsenti 407 miljoni kroonini, aastakäive võib aga kukkuda kuni veerandi võrra.


2009. aasta esimeses kvartalis külastas Viru keskust 2,6 miljonit inimest, mis on vaid 2,3 protsenti vähem kui mullu samal ajal. Ostude arv vähenes aga samas 9,8 protsenti 2,3 miljonini ning käive tervelt 15,6 protsenti 407 miljoni kroonini.

2008. aastal oli Viru keskuse käive 2,118 miljardit krooni. Möödnud aasta detsembrikuus ütles Ants Vasar, et kui aasta käibeks peaks tulema 2,15 miljardit krooni, siis järgmisel aastal oleks hea, kui suudaks jääda enam-vähem samale tasemele ehk umbes 2 miljardi krooni juurde. Paraku võib kukkumine olla tänavu suurem.

Keskuse juhatuse liige Ants Vasar rääkis tänasel pressikonverentsil, et kui optimistliku prognoosi järgi võiks keskuse käibeks tulla tänavu ka 2,12 miljardit krooni, siis praegu on kõige tõenäolisem number hoopis 1,59 miljardit.

Samas lisas keskuse juht, et tema loodab siiski positiivsemale stsenaariumile, kuigi kogu jaekaubanduse olukorra järgi peaks kukkumine olema vastupidi veelgi suurem. «Keegi ei usu ja ma ise ka ei usu elu sees, et Viru keskus sinna läheb,» märkis Vasar järsemat käibe kukkumise kõverat näidates. «Kindlasti meil läheb natuke paremini kui turul,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles