Chevron lubab Leedus kildagaasi uuringutel keskkonnanõudeid järgida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chevroni logo Californias asuval bensiinijaamal.
Chevroni logo Californias asuval bensiinijaamal. Foto: SCANPIX

Leedus kildagaasi- ja naftauuringuid tegev USA energiafirma Chevron lubab teha koostööd Leedu üldsuse ja valitsusega.

Pärast seda, kui Chevron oli teatanud kildagaasi uuringust Leedus, hakkasid mõned poliitikud  ja üldsus kahtlema ning väitma, et see kahjustab rängalt keskkonda.

«Kohtumine presidendiga oli väga positiivne ja produktiivne. Me arutasime Leedu energiasektori asju, rääkisime süsivesinike ressursi uurimise perspektiividest,» ütles Chevroni esindaja Jay Johnson esmaspäeval pärast kohtumist president Dalia Grybauskaitėga.

Ta ütles samuti, et Chevron püüab eelkõige välja uurida, milline on Leedu kildagaasi potentsiaal.

President Grybauskaitė nõunik Daiva Ulbinaitė ütles, et Chevron peab kildagaasi- ja naftavarude uurimisel kinni pidama kõigist keskkonnanõuetest.

Chevron on ainus osaleja Leedu kildagaasi otsimise rahvusvahelisel konkursil ja taotleb õigust otsingutele Lääne-Leedu Šilutė-Tauragė piirkonnas 1800-ruutkilomeetrisel alal.

Mõned selle piirkonna elanikud kahtlevad Chevroni kavatsustes -- nende sõnul võib firma jätta täitmata keskkonnahoiu nõuded ja põhjustada reostuse -- ja on pöördunud oma parlamendisaadikute poole.

Kui Chevron tunnistatakse konkursi võitjaks, siis peab ta gaasiuuringutesse investeerima selles piirkonnas vähemalt 80 miljonit litti (23,16 miljonit eurot).

Chevron Global Energy ostis mullu 50 protsenti firma LL investicijos aktsiatest, ettevõte kontrollib Lääne-Leedu naftaleiukohta.

Kinnitamata andmeil võib Leedus olla kildagaasi 100 kuni 120 miljardit kuupmeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles