Riik plaanib luua hariduse IKT arenduskeskuse

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei palub kõigil taolisest teenusest keelduda.
Politsei palub kõigil taolisest teenusest keelduda. Foto: Toomas Huik

Haridus- ja teadusministeerium teatas, et kavandab ühendada Eesti Infotehnoloogia Sihtasutuse, Tiigrihüppe Sihtasutuse ning Eesti Hariduse ja Teaduse Andmesidevõrgu ühtseks organisatsiooniks.

«Ühinemine tähendab selgade kokku panemist. Praktilist vastust vajavad küsimused, kuidas anname õpilastele ja õpetajatele funktsionaalsed tööriistad ning oskused infomaailmas toimetulemiseks,» ütles Haridus- ja Teadusministeeriumi kantsler Janar Holm.

Asutuste senised projektid ja programmid jätkuvad, samuti jäävad kasutusse senised kaubamärgid. Ühendasutuse juhatuse esimehe ametikohale kuulutatakse välja avalik konkurss.

Ühendatav asutus toetab kaasaegsete tehnoloogiate rakendamist koolis ning edendab info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) alast haridust. Asutuse ülesandeks on tagada ka akadeemilise andmesidevõrgu toimimine ja areng ning hallata IT Kolledžit. Oluline on ka koostöö ettevõtjate ja haridusasutuste vahel.

Infokirjaoskus peab ministeeriumi hinnangul lülituma koolis omandatavate baasoskuste hulka, mis tähendab, et valdkonda tuleb vaadata ja viia edasi tervikuna. Riik vajab hariduspoliitika kujundamisel ja kaasaegsete tehnoloogiate rakendamisel hariduses tugevat strateegilist partnerit ning tulevikku vaatavat kompetentsikeskust.

Praegu tegeleb Tiigrihüppe Sihtasutus kaasaegsete tehnoloogiate rakendamisega hariduses, viies ellu mitmesuguseid uuenduslikke projekte ja programme üldhariduse valdkonnas. Eesti Infotehnoloogia Sihtasutus edendab eeskätt IT alast haridust kõrg- ja kutse hariduse tasemetel, samuti haldab ja arendab IT Kolledžit. Eesti Hariduse ja Teaduse Andmesidevõrgu peamised ülesanded on akadeemilise andmesidevõrgu haldamine ja arendamine, samuti sihtgruppidele vajalike andmeside- ja sisuteenuste osutamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles