TTÜ tutvustab elektroonikat südamemurede ja stressi hindamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Integreeritud elektroonikasüsteemide ja biomeditsiinitehnika tippkeskus CEBE töötab kahe teaduse, elektroonika ja meditsiini piirimail.
Integreeritud elektroonikasüsteemide ja biomeditsiinitehnika tippkeskus CEBE töötab kahe teaduse, elektroonika ja meditsiini piirimail. Foto: TTÜ

Mullu Tallinna Tehnikaülikoolis alustanud Integreeritud elektroonikasüsteemide ja biomeditsiinitehnika tippkeskus on muude saavutuste kõrval valminud ka indikaator depressioonihäirete hindamiseks.

Kahe näiliselt kauge teadusharu koostöös on valminud ka näiteks uued meetodid äkksurma varajaseks diagnoosimiseks, aga ka arterite jäikuse hindamiseks. Elektroonikasüsteemide poolelt on ette näidata maailma kiireim elektroonikaskeemide simulaator ning uudne signaalitöötluse meetod biosignaalide hindamiseks.

Tippkeskuse teadlased tutvustavad oma parimaid töötulemusi homme ja ülehomme kogunevale tippkeskuse rahvusvahelisele nõukojale, mis koosneb üheksast maailma tippteadlasest.

Üritused on avatud kõigile. 29. aprillil toimub koosolek Swissotel Tallinnas, 30. aprillil TTÜ Küberneetika majas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles