Uute eluruumide ehitussoov kahanes 71 protsenti

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitustööline
Ehitustööline Foto: Corbis / Scanpix

Kui mullu esimeses kvartalis jagati 1128 eluruumi ehitusluba, siis selle aasta samal perioodil anti neid välja 71 protsenti vähem ehk 326.


Statistikaameti andmetest selgub, et väljastatud ehituslubade arv on drastiliselt vähenenud: 1128 asemel 326. Samas on tõusnud keskmine eluruumi suurus - kui mullu esimeses kvartalis oli see 110 ruutmeetrit, siis nüüd 150 ruutu.

Võrreldes eelmise aasta viimase kvartaliga langes eluruumide ehitussoov lausa 72 protsenti.

Kuigi langenud on ka mitteeluruumide ehituslubade väljastamine, pole langus olnud nii suur. Mullu esimeses kvartalis anti 648 luba, tänavu 466.

Nordeconi juht Jaano Vink märkis, et praegu ei kipu keegi naljalt oma riske suurendama sektoris, mille seis on üsna kehv. «Ma usun, et hetkel on veel pigem ootamise ja vaatlemise aeg,» sõnas ta.

Pärimisele, kas ka rikkamate indiviidide huvi ehitamise vastu, praeguseks tunduvalt langenud ehitushindade juures, pole suurenenud, märkis Vink, et ka need indiviidid, keda on harjutud rahakaks pidama, ei tarvitse täna seda reaalselt teps mitte enam olla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles