Hollande: ELi eelarves tuleval nädalal tõenäoliselt kokku ei lepita

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
François Hollande
François Hollande Foto: Reuters/ScanPix

Prantsuse president François Hollande ütles pühapäeval, et tuleval nädalal Euroopa Liidu (EL) tippkohtumisel seitsmeaastases eelarvekavas kokkuleppele jõudmine on ebatõenäoline.

«Läbirääkimised on väga keerulised, teeme kokkuleppe saavutamiseks kõik endast oleneva, kuid selleni jõudmise tingimusi veel ei ole,» tunnistas Hollande pühapäeval ajakirjanikele.

Hollande'i kommentaar langeb ajale, mil ELi riigijuhid valmistuvad neljapäeval ja reedel Brüsselis ees seisvaks teiseks katseks jõuda kokkuleppele 2014.-2020. eelarveraamides.

Saksamaa kantsler Angela Merkel tunnistas päev varem, et eesseisvad kõnelused tulevad äärmiselt rasked.

ELi president Herman Van Rompuy tegi novembris ettepaneku võtta vastu 973 miljardi euro suuruse eelarvekava, mis moodustab ELi sisemajanduse kogutoodangust (SKT) veidi üle ühe protsendi.

ELi liidrid ei jõudnud eelmise aasta lõpus eelarvekavas kokkuleppele eelkõige erimeelsuste tõttu leeride vahel, millest ühte kuuluvad majanduskitsikuse tingimustes ka ühenduse eelarvet kärpida soovivad riigid ning teisse riigid, kelle hinnangul ei tuleks eelarvest saadavaid toetusi mingil juhul kärpida.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles