Keskkonnainspektoreid ootab 10-protsendine palgatõus

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnainspektsioon
Keskkonnainspektsioon Foto: Toomas Huik

Keskkonnainspektsioon korraldab tõhusama järelevalve ja efektiivsema juhtimise tagamiseks ringi oma juhtimistasandid ja tõstab inspektorite palka. Alates märtsi keskpaigast alluvad järelevalve korraldamisel maakondlikud bürood koos järelevalvet teostavate inspektoritega otse inspektsiooni keskusele.

Praegu vahendab keskkonnainspektsiooni keskust ja maakondlikke struktuuriüksusi regionaalne tasand. Ühe vahelüli kaotamine võimaldab järelevalvet ja selle juhtimist selgemalt korraldada. Praeguse nelja regiooni jagatud 11 büroo asemel jätkab keskkonnainspektsioonis tööd 15 maakondlikku bürood.

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus ütles allkirjastatud reformi kommenteerides, et järelevalve tõhusamaks muutmine ja looduses tehtavate pahategude ärahoidmine on keskkonnaministeeriumi jaoks prioriteet. «Keskkonnainspektsiooni peadirektori ettevalmistatud ümberkorraldus ja ministeeriumi poolt eraldatud lisaraha võimaldab muule lisaks tõsta inspektorite palka keskmiselt ligi 10 protsenti. Nõuame inspektoritelt häid tulemusi ja tahame, et tööd teeksid riigi poolt hästi motiveeritud inspektorid,» selgitas keskkonnaminister.
 
Keskkonnainspektsiooni peadirektor Peeter Volkov selgitas ümberkorraldusi kommenteerides, et muudatus võimaldab ühtset lähenemist kõigi 15 maakonna suhtes ning paindlikumat ressursikasutust keskkonnainspektsioonis tervikuna. «Väheneb juhtimistasandite ja juhtide arv ning ühtlustub keskkonnajärelevalve valdkondlik koordineerimine,» täpsustas Volkov.

Praegune struktuur kehtis alates 2008. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles