Noop: A. le Coq kasutab juba ammu õlle filtreerimist

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Noop A. le Coq tehases.
Tarmo Noop A. le Coq tehases. Foto: Margus Ansu

A. Le Coq õlletehase juht Tarmo Noop ütles, et ei näe tänases Saku õlletehase uudises oma pudeliõlle filtreerimisest pastöriseerimise asemel mingit uudist, sest tema juhitav tehas tegeleb sellega juba seitse või kaheksa aastat.


Saku juhtide väitel on nüüd tehases kasutusele võetud tehnoloogia, mille abil ka pudeliõlu säilitab oma värske maitse, sest see läbib pastöriseerimise asemel kristallfiltri, ümbruskonnas täiesti ainulaadne.

«Ma ei saa kahjuks seda kinnitada, sest meie kasutame sama tehnoloogiat juba seitse või kaheksa aastat. Filtreerime kogu oma Läti tehase õlle, Eestis kasutame seda tehnoloogiat plast- ja vaadiõlle puhul. Pudeliõlle me igaks juhuks veel ka pastöriseerime, ehkki selle järele otsest vajadust ei ole,» rääkis Noop.

Küll aga tunnistas Noop, et Sakule võib teatud müügieelise anda uudse kujuga pudel. Samas tõstatab see tema sõnul probleemi - mis saab vanadest pudelitest. «Kas Saku ostab oma osa vanadest pudelitest või hakkame neid sorteerima?» küsis ta. Seni kasutasid mõlemad suured õlletototjad samu pudeleid, sest see oli keskkonnasäästlik ja ka odavam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles