EMT kliendiarv kasvas aastaga 73 000 kliendi võrra

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMT juht Valdo Kalm
EMT juht Valdo Kalm Foto: Peeter Langovits

Aastaga kasvas EMT kliendiarv 73 000 kliendi võrra, ulatudes aasta lõpuks 868 000 kliendini. EMT turuosa Eesti mobiilsideturul on 44 protsenti, teatas ettevõte.

«Eriti väärib märkimist just lepinguliste klientide arv, kus aastaga kasvas EMT kliendibaas enam kui 60 000 kliendi võrra,» ütles EMT juhatuse esimees Valdo Kalm. «Lepingulised kliendid reeglina püsivamad teenusekasutajad kui kõnekaardi omanikud.»


Klientide arv kasvas toimus nii kõneteenuses kui andmesides.

«Eriti kiire oli kasv toimus muidugi mobiilse interneti valdkonnas,» ütles Kalm. «Võrreldes 2011. aastaga kasvasid aastaga mobiilse andmeside mahud kolm korda ning mobiilset internetti kasutavate klientide arv 28 protsendi võrra.»

2012. aastal investeeris EMT mobiilsidevõrgu kvaliteeti ja teenuste arendusse 22 miljonit eurot. EMT jätkas 4G võrgu väljaehitamist. EMT 4G levi kattis aasta lõpus 35 protsenti Eesti territooriumist ja 70 protsenti rahvastikust.

Aasta oluliseks saavutuseks on TeliaSonera IT Arenduskeskuse avamine Eestis 31. mail 2012, mis võimaldab tuua Eestisse kõrge lisandväärtusega IKT-töökohti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles