Uuring: kolmandik inimestest võtaks kiirlaenu remondiks

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirlaen.
Kiirlaen. Foto: Margus Ansu / Postimees

Finantsettevõtte Credit24 Eestis läbiviidud tarbijaküsitluse tulemustest selgus, et 60 protsenti küsitlusele vastanutest on kunagi võtnud väike- ehk kiirlaenu ning et enam kui 30 protsenti vastajatest kaaluks laenu võtmist remondi tegemiseks.

Credit24 Eesti turundusjuhi Rasmus Tippi sõnul on tarbimislaenu võtvate inimeste sihtrühm mõneti muutunud ja kasvanud on ka klientide teadlikkus. «Kiir- ehk väikelaenu võtjate märkimisväärne protsent näitab, et tegemist on tavapärase finantstootega, mille kasutamist järjest enam inimesi oma ettenägematute ja vajalike jooksvate kulude katmiseks kaaluvad. Üha enam on neid inimesi, kes väga teadlikult antud toodet kasutavad  ja tarbivad seda ka korduvalt,» selgitas Tipp.

Möödunud aasta detsembris viis Credit24 Eestis läbi online küsitluse, mille tulemuste järgi on 60,3 protsenti kõigist vastajatest võtnud kunagi väike- või kiirlaenu. Kokku vastas küsitlusele 3317 inimest. Lisaks uuriti, milleks nad raha kasutaksid, kui kaaluksid kiirlaenu võtmist. 32,1 protsenti kõigist  vastajatest kasutaksid raha remondiks, 30,2 protsenti jooksvate kulude katteks. 27,4 protsenti vastajatest võtaks laenu tervisekulude eest tasumiseks ja 13,3 protsenti reisimiseks. Lisaks märgiti veel laenu võtmise võimalikeks põhjusteks koolituste eest tasumist ja kinkide ostmist. Venekeelsetest vastajatest kasutaks 34,8 protsendi kiirlaenu jooksvate kulude katteks ja 28,3 protsenti tervisekulude eest tasumiseks. Kõigist vastanutest 16,1 protsenti ei kaaluks aga kunagi väikelaenu võtmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles