Arvutiviirus Conficker asus tegutsema

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil laps arvutiga.
Pildil laps arvutiga. Foto: Caro / Scanpix
Ekspertide sõnul on üle maailma miljonid arvutid hõivanud ja seni vaikselt olesklenud arvutiviirus Conficker tasapisi tegutsema asunud.

Viimaste nädalate jooksul on Conficker tuhandetest nakatatud arvutitest teinud spämmiserverid ja paigaldanud nuhkvara, kirjtas Reuters.

Et viirus on aktiveerunud, kinnitasid Vincent Weafer Symantecist ja Paul Ferguson Trend Microst. Weaferi sõnul ei muutu Conficker siiski kiirelt agressiivseks, vaid tegutseb pikaldaselt ja kaua.

«See on arvatavasti kogu planeedi kõige keerulisem botnet. Selle loojad on väga professionaalsed. Nad teavad absoluutselt, mida teevad,» lisas Ferguson.

Fergusoni andmetel aktiviseerus Conficker 7. aprillil ehk nädal hiljem, kui varem kardetud. Conficker lõpetab tarkvara paigaldamise nakatunud arvutitele kolmandal mail, kuid sellele järgneb kindlasti teisi sarnaseid rünnakulaineid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles