Taliga: sotsiaalmaksu jagamisel ei tohi töötajate netopalk väheneda

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Taliga.
Harri Taliga. Foto: Toomas Huik

Eesti Ametiühingute Keskliidu juht Harri Taliga lausus, et põhimõtteliselt on nad valmis sotsiaalmaksu jagamise küsimuses läbirääkimisi pidama, kuid põhiline tingimus on, et maksumuudatused ei tohi töötajate olukorda halvendada.

«On tarvis leida viisid, kuidas tagada, et töötaja netosissetulek ei väheneks,» lausus Taliga, lisades, et ühte ja sama sõna võib kokkuleppes tõlgendada erineval moel ning kurat peitub teadupärast detailides.

«Mina ei näe täna ühtegi seadust, mis lubaks reformi hetkel brutopalka suurendada,» lausus Taliga.

Taliga märkis, et eilsel kohtumisel tööandjatega ei olnud juttu, millal tööandjad oma detailse dokumendi omapoolse ettepanekuga esitavad.

«Kindlasti see võtab aega. Küsimus võib olla kas kuus või veidi pikemas ajas,» lausus ta.

Tööandjate keskliidu ja ametiühingute keskliidu esindajad leppisid eilsel kohtumisel kokku, et ametlikke läbirääkimisi sotsiaalmaksu jagamiseks tööandja ja töövõtja vahel alustatakse pärast seda, kui tööandjad esitavad ametiühingute delegatsioonile põhjalikuma kirjaliku ettepaneku sotsiaalmaksu jagamise põhimõtete kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles