Ekspert: Eesti energiapoliitika on lühinägelik

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Härm
Mihkel Härm Foto: SCANPIX

Eestil ei ole väljapoole suunatud energiapoliitikat ning selle asemel, et mõelda 40 aastat ette, mõtleme vaid neli aastat ette, kui sedagi, ütles Maailma Energeetikanõukogu Eesti rahvuskomitee peasekretär Mihkel Härm saates«Terevisoon», vahendab ERR uudisteportaal.

«Kui me näiteks võtame transpordisektori energiapoliitika - mida sisuliselt ei ole olemas -, siis ühest küljest on Eesti elektriautode kontsentratsiooni osas maailma esinumber. Aga samal ajal me lõpetame ära trollide kasutamist Tallinnas, me ostame uued rongid, mis ei ole elektrirongid, vaid on diiselrongid, need kaks asja ei ole nagu omavahel kooskõlas,» nentis Härm.

Sama lugu on Härma sõnul taastuvenergia poliitikaga. «Ühest küljest ütleb riik, et eesmärk on vähendada energiakulusid tarbijale, kuid teisest küljest lõpetatakse kõige odavama taastuvenergia tootmine biomassist ning ehitatakse juurde tuulikuid, millest saadav energia on kõige kallim,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles