Tallinna Lennujaama tütarfirma koondab 15 töökohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam
Tallinna lennujaam Foto: Peeter Langovits

Tallinna Lennujaama tütarfirmast Tallinn Airport GH koondatakse seoses lennujaama lennuoperatsioonide vähenemisega 15 töökohta, koondamised puudutavad väravateenindust ja lastikontrolli.

«Kokku koondatakse 15 töökohta, mitmele koondatud töötajale on pakutud tööd teistes osakondades,» ütles BNSle lennujaama kommunikatsioonijuht Lauri Linnamäe.

Lisaks Estonian Airiga seotud probleemidele jäid käesolevast aastast ära Czech Airlinesi kolm Praha iganädalast lendu ning Finnair on vähendanud oma lendude arvu Tallinnast nädalas ühe võrra, tõi Linnamäe välja.

Transpordi ametiühingu hinnangul võib drastiliselt vähenenud koosseis mõju avaldada lennuohutusele ning ametiühing pöördus ka vastava märgukirjaga lennuameti poole. Lennuamet omalt poolt andis esmaspäeval teada, et menetlusega on alustatud, ütles ametiühingu infosekretär Jaan-Hendrik Toomel.

Reedel teatas transpordi ametiühingu lennundussektsioon, et Tallinn Airport GH koondab 15 lendudele lastikontrolli tegijat ning asemele luuakse vaid kuus vastavat ametikohta. Lisaks koondatakse ametiühingu teatel kuus väravateenindaja kohta.

Novembris öeldi Tallinna lennujaamast, et Tallinn Airport GH kavatseb aastaga vähendada personali kuni 40 inimese võrra, ettevõte kinnitas, et peamiselt toimub see kaadrivoolavuse arvel.

Tunamullu oli Estonian Airi osakaal Tallinna Lennujaama reisijateveos 33 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles