Finnair kinnitas ametlikult juhi lahkumist

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mika Vehviläinen.
Mika Vehviläinen. Foto: Peeter Langovits

Soome lennufirma Finnair teatas ametlikult, et senine juht Mika Vehviläinen lahkub ametist 28. veebruaril ning asub logistikafirma Cargotec etteotsa. Vehviläinen juhtis Finnairi 2010. aastast alates.

«Mul on olnud au juhtida Finnairi just sellel muudatuste ja ümberkorralduste rohkel perioodil, mis lennundust viimastel aastatel saatnud on. On olnud tõsine privileeg töötada sellise suurepärase meeskonnaga – vaatamata ka rasketele aegadele, mis meid saatnud on,» ütles ametist lahkuv Vehviläinen.

Vehviläinen lisas, et kolme viimase aasta jooksul on kogu meeskonnaga suudetud ellu viia muudatusi, mis ei ole alati olnud kerged, kuid on kokkuvõttes parandanud Finnairi konkurentsivõimet.

«Ma usun, et nüüd on hea aeg jätta Finnair minu tulevase pärija kätesse. Ettevõte jätkab positiivsete majandustulemusega ja oleme heas positsioonis, et Finnairist saaks ettevõte, mille poole tulevaste investeeringutega püüeldakse,» ütles ta.

Finnairi juhatuse esimehe Harri Sailase sõnul on Vehviläinen end tugeva ja sihikindla juhina igati tõestanud ning tõstnud Finnairist usaldusväärsust muutusterohkes lennundusmaailmas. «Meil on kahju, et Mika ettevõttest lahkub, kuid Finnairil on täna väga tugev tegevmeeskond ning kogenud juhtkoht, kes jätkavad samal joonel, kuni uue juhi otsingud käivad,» lisab Sailas.  

Mika Vehviläineni tööülesanded võtab ajutiselt üle Ville Iho, kes on töötanud Finnairis 1998. aastast alates ning 2009. aastast alates kuulunud ka ettevõtte juhtkonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles