Nestor: järgmise eelarve puhul pole maksude tõstmisest pääsu

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Peeter Langovits

Maksude tõstmisest pole pääsu, kui käsil on järgmise aasta riigieelarve, nii ütles sotsiaaldemokraat Eiki Nestor, kes eelistab pigem tulumaksu tõstmist ning automaksu sisseviimist.

Riigikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Eiki Nestor ütles «Aktuaalsele kaamerale», et kohti, kust kärpida, pole jäänud ning maksude tõstmisest tuleb rääkida, vahendas ERR Uudised.

«Näiteks tänaseks on juba selles kriisipaketis Leedu automaksu kehtestanud ja Eesti on ainuke Euroopa Liidu riik, kus auto omamist ei maksustata,» rääkis ta.

Nestori sõnul oleksid tulumaksu puhul need inimesed, kes rohkem teenivad nõus võib-olla mõni tuhat krooni juurde andma ning need, kes vähem teenivad paarsada krooni juurde andma.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) peasekretär Margus Tsahkna arutleks pigem just kaudsete maksude tõstmise üle, kuid ütleb, et IRL jätaks parema meelega maksud puutumata. 

Reformierakonna peasekretär Kristen Michal ei taha maksutõusust üldse pajatada, ta esitas retoorilise küsimuse, kus on need tulud, mida täiendavalt maksustada? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles