Lennujaama töötajad: koondamine võib ohustada reisijate turvalisust

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Lennujaama check-in automaat
Tallinna Lennujaama check-in automaat Foto: Toomas Huik

Transpordi ametiühingu lennundussektsioon pöördus eile märgukirjaga lennuameti poole, et selgitada välja, millist mõju lennuliikluse ohutusele omab Tallinna lennujaama maapealse teeninduse töötajate ulatuslik koondamine.
 

Tallinn Airport GH otsustas alates 18. veebruarist koondada kõik 15 lendudele lastikontrolli teostavat töötajat ning luua asemele vaid kuus vastavat ametikohta. Täna seda tööd tegevate inimeste hinnangul ei ole vähenenud koosseisuga võimalik enam lennuohutust tagada.

Samuti koondatakse kuus väravateenindaja ametikohta, kuid ametiühingu sõnul ei suuda olemasolev 29-liikmeline personal praegugi nõuetekohast väravateenindust pakkuda, kuna lennukompaniid eeldavad kahe väravateenindaja olemasolu ja vähemalt 40 minutit aega lennu teenindamiseks.

Eile saadetud märgukirjaga taotleb ametiühing lennujaama restruktureerimise ja koondamisprotsessi peatamist kuni täiendavate asjaolude selgumiseni ning lennuohutust puudutavate probleemide ammendava lahendamiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles