Leht: Alstomi pistiseskeem käis läbi Eesti

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pistis
Pistis Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Eesti Energia suurima äripartneri, Prantsuse taustaga masinatööstuse gigandi Alstomiga seotud Läti viimaste aastate ühte vingemasse pistiseafääri on segatud ka mitu Eesti ettevõtet ja Eestiga seotud isikut, kirjutab Äripäev.

9. märtsil 2012 teeb Riia ringkonnakohus üsna kummalise otsuse – konfiskeerida Eesti Krediidipangas
asuvalt kontolt 442 000 USA dollarit ja kanda see Läti riigieelarvesse. See on rahasumma, mille uurijad on avastanud Latvenergo endisi juhte Karlis Mikelsonsi, Aigars Melkot ja teisi puudutavat pistiseasja ning rahapesuskeemi lahti harutades.

Võimalus raha Läti riigile küsida peitub kentsakas asjaolus: mitte keegi ülekuulatutest ei tunnista seda summat enda omaks. Arvelduskonto, millel raha Krediidipangas seisab, on avanud Briti Neitsisaartele registreeritud ettevõte Rosabella Investments Ltd, mille omaniku kohta märgitakse kohtuotsuses, et tegemist on Eesti ja Vene kodakondsega, kellel on Läti elamisluba.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles