Bigbanki kauaaegne juhatuse esimees Targo Raus lahkub ametist

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Targo Raus.
Targo Raus. Foto: Peeter Langovits.

Eesti kapitalil põhineva tarbimislaenude väljastamisele spetsialiseerunud Bigbanki juhatuse esimees Targo Raus lahkub alates 31. jaanuarist ametist, juhatuse esimehe kohustes jätkab senine juhatuse liige Kaido Saar.

Bigbanki nõukogu esimees Parvel Pruunsild lausus, et Targo Raus lahkub juhatuse esimehe kohalt omal soovil ning rääkis oma lahkumisplaanist juba mõni aeg tagasi. «Kokkuleppe kohaselt aitas Raus Bigbanki eelmise aasta tulemused kokku võtta ning lahkub juhatuse esimehe kohalt jaanuari lõpus,» lausus Pruunsild.

Pruunsilla sõnul on alates 2003ndast aastast Bigbanki juhtinud Targo Rausi teeneid raske alahinnata. «Selle aja sisse jäävad nii laenubuum kui majanduskriis, aga ennekõike Bigbanki aktiivne kasvamine ja majanduslik edu. Targo Rausi eestvedamisel on Bigbank tänaseks kasvanud hästi kapitaliseeritud rahvusvaheliseks ettevõtteks,» märkis Pruunsild.

Targo Raus töötas Bigbanki juhatuse esimehena alates 2003. aastast ja aastatel 1992-2000 juhatuse liikmena Eesti Ühispangas ning selle eelkäijas Tallinna Pangas. «Mul saab tänavu täis 10 aastat Bigbankis ning üle 20 aasta Eesti panganduses ja leian, et on paras aeg uus lehekülg pöörata. Saan juhtimise edasi anda rahuliku südamega – Bigbank elas kriisiaastad edukalt üle ja on tänaseks oma tegevusmahtudelt tagasi tipus ehk 2007. aastas, seejuures oluliselt tugevama vundamendiga, nii majanduslikult kui geograafiliselt,» ütles Raus. Ta ütles, et tal olid juba mõnda aega peas lahkumismõtted, kuna tema juhatuse esimehe leping Bigbankis oleks nagunii lõppenud aprillis.

«Otsustasin, et on parem lahkuda aasta alguses,» sõnas Raus. Mingit tüli või probleeme ettevõtte omanikega ei olevat mõtet tema lahkumise tagant otsida. «Võimalik, et minu koostöö mingil kombel veel jätkub Bigbankiga,» sõnas Raus.

Uut töökohta tal valmis vaadatud pole ja mida ta edasi tegema hakka, on veel vara rääkida. «Oleks olnud keeruline juhtida ühte ettevõtet ja samal ajal otsida uut töökohta, aga eks ma nüüd hakkan ringi vaatama,» sõnas Raus.

Alates 1. veebruarist võtab Bigbanki juhatuse esimehe kohused üle seni müügi- ja turundusvaldkonna eest vastutanud juhatuse liige Kaido Saar. Bigbank on juhatuse esimehe ametikoha püsivaks täitmiseks alustanud suunatud konkurssi, mille tulemused selguvad mõne kuu jooksul.

Kaido Saar on töötanud Bigbankis erinevatel ametikohtadel alates 2002. aastast, sealhulgas alates 2007. aastast juhatuse liikmena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles