Siim Kallase poeg sillutas teed Autorollo laenule

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käepigistus
Käepigistus Foto: SCANPIX

Pankrotistunud Autorollo 9 miljoni kroonise ja hiljem hapuks läinud laenu saamisel Swedbankist oli oma osa ka Euroopa Komisjoni liikme, Reformierakonna tipppoliitiku Siim Kallase pojal Ülol. Tollal panga osakonnajuhina töötanud Ülo Kallas viis laenu taotleja Väino Pentuse ja Rain Rosimannuse pangatöötajatega kokku, kirjutab Äripäev.

Varem Swedbanki projektifinantseerimise osakonna juhina, praegu Finance Estonia kapitaliturgude juhina töötav Ülo Kallas ütleb esimese hooga, et mingit kohtumist Rosimannusega või kokkupuudet laenu teemal polnud. Hiljem tunnistab ta, et tema poole pöördus Rain Rosimannus ning ta viis kokku «õiged inimesed». «Sellepärast, et ta mind tundis,» ütleb Kallas küsimusele, miks Rosimannus just tema poole pöördus.

Rosimannus kinnitas Postimehele saadetud e-kirjas, et laenu taotles pangast vaid Väino Pentus, kes palus teda  kaasa esimesele ja tema jaoks ainsale kohtumisele pangas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles