McDonalds müüb sel aastal 300 miljardenda burgeri

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine vangivalvur Don Gorske sõi oma  25 000. Big Maci 17. mail 2011 ning läks Guinessi rekordite raamatuse.
Endine vangivalvur Don Gorske sõi oma 25 000. Big Maci 17. mail 2011 ning läks Guinessi rekordite raamatuse. Foto: SCANPIX

Maailma suurimal kiirtoiduketil McDonaldsil saab ilmselt sel aastal müüdud kokku 300 miljardit burgerit, kirjutab The Wall Street Journal.

Ettevõte ise lõpetas müüdud burgerite arvestamise 1994. aastal kui neid sai kokku 99 miljardit, kuid see ei seganud ligikaudsete numbrite arvutamist ühe blogija poolt. Tema hinnangute kohaselt oli McDonalds 2010. aasta märtsiks müünud 247 miljardit burgerit ning selle tulemuse ekstrapolatsiooni kohaselt saab sel aastal müüdud 300 miljardit.

McDonaldsi hinnangu kohaselt on «väljas söömise» globaalne turg kokku üks triljon dollarit, millest kiirtoiduketid annavad kolm neljandikku. McDonaldsile kuulub sellest turust 11 protsenti.

McDonalds on asutatud 1940. aastal kuid ettevõtte praeguse kontseptsiooniga, kus menüü põhiartikliks sai hamburger, alustati 1948. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles